Over mij

Mijn naam is Marc Wiers-Dagnino. Ik richt me sinds 2007, samen met mijn grote Italiaanse liefde, op het goede en mooie in het leven.

Ik zoek altijd naar emotionele veiligheid omdat daar de vrijheid ontstaat om te creëren zonder oordeel. Zo ontstaat de ruimte om elkaar verhalen te vertellen die er echt toe doen. Uit schoonheid, kracht en plezier.

Bij portfolio vind je een overzicht van mijn grafische en creatieve werk. In de podcast Open Gasten hoor je over het scheppingsproces. En bij Maslow geven we creativiteit alle ruimte.

Ik heb een grote voorliefde voor het land van mijn man. Ik beheers de taal (staatsexamen B02), ken het land en de mensen. Voor mij is er niets mooiers dan hun warme cultuur en liefde voor het leven te delen met anderen. Ik werk daarom dagelijks met plezier aan de uitwisseling van beide culturen. Middels persreizen, verhalen, evenementen en campagnes. Dat doe ik deels vanuit Groningen, en deels vanuit Genua (Italië).

Het KvK-nummer van Wiers-Dagnino BV is 74695878. Je kunt me altijd mailen.

Mijn Algemene Voorwaarden 2019 zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en kun je downloaden door hier te klikken.

Sprezzatura

In september besteedde de Drentse televisie aandacht aan het begrip Sprezzatura. Hier mocht ik vertellen over mijn ideeën rond deze filosofie van ‘schijnbare achteloosheid’ en de zichtbaarheid hiervan in het hedendaagse Italië.

La Sprezzatura is inmiddels naamgever van diverse evenementen, en een tentoonstelling in het Drents Museum (nog t/m 3 november).

In 2020 komt er in Groningen een tweede editie van een festival rond dit thema, met diverse lezingen en discussies. We proberen Ilja Pfeiffer als hoofdspreker uit te nodigen. Meer informatie hierover via de website.

Het programma terugkijken kan via deze link.

Beeldcultuur

Samen met KLM en NBTC (Holland Marketing) Italia hebben we najaar 2019 geprobeerd om acht Italiaanse influencers een onvergetelijke week te bezorgen. Daarbij hebben we zorgvuldig gekeken naar de ‘postability’ van het programma. Zo deden we een zeehondensafari, aten we bij De Wilde Slager en bezochten we de tentoonstelling van Daan Roosegaarde in het Groninger Museum.

Deze beeldcultuur draagt hopelijk bij aan de voorkeurspositie van Groningen onder de volgers van deze nieuwe ambassadeurs. Gezien het aantal likes en reacties (+500.000) lijkt het daar aardig op.

Beelden zie je hier [link]!

Groningen op de Italiaanse RAI Radio 1

In het voorjaar van 2019 maakte journaliste Azzurra Meringolo van RAI Radio 1 (vergelijkbaar met NPO Radio 1 in Nederland) een serie reportages in aanloop naar de Europese verkiezingen. In Nederland koos ze voor het drama rond de gaswinning en aardbevingen in onze provincie.

Samen met vertaalster Barbara Summa was ze enkele dagen in Groningen om een beeld te schetsen van de emoties, achtergronden van en reacties op dit ‘dossier’. Door de interviews met onder meer journalisten, bewoners, actievoerders en politici krijgen de Italiaanse luisteraars een aardige indruk van de politieke en sociale gevolgen van de rijkdom die de noorderlingen wel hebben geleverd, maar nooit hebben teruggezien.

RAI Radio 1 is het nieuwsstation van de publieke omroep RAI en bereikt wekelijks zo’n 3,6 miljoen luisteraars.

Een kort bericht op RTV Noord hierover vind je door hier te klikken.

Klik hier voor een van de korte afleveringen op RAI Radio 1 (skip naar 17m30).


Groningen op de Italiaanse tv

Samen met het productieteam van Geo & Geo en eindredactrice Alessandra Populin heb ik vorig jaar de Groningse waddenkust, het Reitdiepdal en de stad in beeld gebracht voor het programma Geo & Geo van het landelijke derde televisienet, Rai3.

Afgelopen voorjaar is de met liefde gemaakte documentaire uitgezonden. In Italië is het late middag-programma redelijk populair. Het bereikt regelmatig een miljoenenpubliek. Ook deze reportage is door ruim 3 miljoen lineaire kijkers gezien. In totaal hebben bijna 5 miljoen Italianen de beelden gezien.

 

Klik hier voor een link naar de reportage op Youtube.

One comment on “Over mij
 1. Jeroen schreef:

  Hoi Marc,

  Bij toeval zag ik je naam in de etalage van boekhandel Boomker ( ik woon tegenwoordig in Haren.) Erg leuk! Ik heb je boek meteen besteld. Lang geleden hebben we samen op het Ommelander College gezeten – met Remco, Eddy, Bram, Alwin, Rinse etc….Dirk, Tom, Jos en Erik. Toen was jij al enorm creatief en vol plannen…en maakte je ook al radio programma’s.

  Ik heb een tijd in het buitenland gestudeerd, en daarna 15 jaar in Leiden en Amsterdam gewoond. Inmiddels dus weer terug in het mooie Groningen..!!!!

  Hartelijke groet,
  Jeroen van Zanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go Top